לבצק:
* 3 כוסות קמח
* 1 שקית אבקת אפייה
* 3/4 כוס סוכר
* 2 ביצים
* 1/3 כוס סוכר
* תמצית וניל – מעט
* קורט מלח
* 200 גר’ חמאה

אופן ההכנה:
מכניסים הכל למג’ימיקס ומעבדים לכדור אחד. לוקחים 2/3 מכמות הבצק ומשטחים על תבנית אפייה 30X37, ו-1/3 מכמות הבצק משטחים בתחתית 24 קפיצית (לפירורים אח”כ), אופים ב-180 מעלות עד שזה נהפך זהוב, ומצננים מחוץ לתנור.

לקרם:
* 150 גר’ חמאה רכה מאוד
* 3/4 כוס סוכר
* 2 ביצים
* כף תמצית וניל
* 600 גרם שמנת חמוצה
אופציה להוספה: מעל העוגה – חצי כוס חמוציות/ צימוקים מושרים באלכוהול/ פסיפלורה
אופציה נוספת – להכניס לבלילת הגבינה – גרידת מתפוז/ לימון אחד

אופן ההכנה:
מקציפים את החמאה + סוכר, לקצף אחיד אוורירי, מוסיפים ביצים בהדרגה וגם את הווניל – מקפלים לתוך הבלילה את השמנת החמוצה ואז אפשר לקפל פנימה את התוספות.
מורחים את הבלילה על המשטח בתבנית האפייה המרובעת. ומעל הקרם מפוררים את הבצק מהתבנית הקפיצית בשכבת פירורים אחידה.
משאירים את העוגה כשעה בחוץ לספיגת הטעמים ומכניסים למקרר לשעתיים והעוגה מוכנה.