1 ק״ג קמח
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
כפית מלח
25 גר’ שמרים יבשים
1 שקית שמרית
1/2 כוס שמן
כפית תמצית ווניל
1+1/2 כוסות מיים פושרים.
אופן ההכנה: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הביצה,שמן,סוכר,ווניל,קמח ולשים במהירות נמוכה .מוסיפיםבזרם דק מיים פושריםוממשיכים ללוש כ 3 דק’ עד שנוצר מרקם בצקי.מוסיפים את השמרים והמלח ולשים במהירות בינונית כ 8 דק’ נוספות.
מוציאים מקערת המיקסר וקורצים לכדורים בגודל של 80 גר’.
מניחים את הכדורים במגש משומן עם רווחים ביניהם,מברישים את הכדורים בשמן,מכסים בניילון ומניחים כשעה וחצי בצד עד להכפלת גודל הכדורים.
בסיר רחב ועמוק שופכים כליטר שמן ומחממים לחום של 180 מעלות.מכניסים כחמש סופגניות לסיר בכל פעם ומטגנים כ-2 דק מכל צד עד להשחמה.
ציפוי גאנאש שוקולד:
מיכל שמנת מתוקה
חב’ שוקולד מריר
אגוזי פאקן קצוצים לקישוט.
בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה,מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד,מערבבים עד לקבלת תערות אחידה ומבריקה.
טובלים חצי סופגניה שטוגנה בגאנאש השוקולד ומעטרים באגוזים.
חנוכה שמח