
אוזני המן? נאמן! קבלו מאיתנו מתכון מנצח
אתם תצטרכו:
• 3 ביצים
• 600 גרם חמאה רכה (מרגרינה לפרווה)
• 300 גרם סוכר
• 1 קילו קמח
• 20 גרם אבקת אפייה
• כפית תמצית וניל
• 5 גרם מלח
• גרידת תפוז מחצי תפוז
אופן הכנה:
1. את החמאה והסוכר מערבבים במיקסר עם וו גיטרה. את הביצים מוסיפים בהדרגה תוך כדי, וכך ממשיכים עד שמתקבל מרקם קציפתי.
2. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המרכיבים ולאחר מכן מוסיפים את תכולת המיקסר. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
3. מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מרדדים את הבצק לעלה דק ולאחר מכן קורצים בו עיגולים בעזרת כוס.
5. ממלאים בחצי כפית- כל מילוי שרק תבחרו- מומלץ לגוון ולהשתעשע.
6. סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב.
7. מניחים על התבנית ומכניסים לתנור ל15-17 דקות או עד שאוזני ההמן מקבלים צבע זהוב.
יאמייי 😋😋 שתפו אותנו איך יצא! . .



לבצק:
* 3 כוסות קמח
* 1 שקית אבקת אפייה
* 3/4 כוס סוכר
* 2 ביצים
* 1/3 כוס סוכר
* תמצית וניל – מעט
* קורט מלח
* 200 גר’ חמאה
אופן ההכנה:
מכניסים הכל למג’ימיקס ומעבדים לכדור אחד. לוקחים 2/3 מכמות הבצק ומשטחים על תבנית אפייה 30X37, ו-1/3 מכמות הבצק משטחים בתחתית 24 קפיצית (לפירורים אח”כ), אופים ב-180 מעלות עד שזה נהפך זהוב, ומצננים מחוץ לתנור.
לקרם:
* 150 גר’ חמאה רכה מאוד
* 3/4 כוס סוכר
* 2 ביצים
* כף תמצית וניל
* 600 גרם שמנת חמוצה
אופציה להוספה: מעל העוגה – חצי כוס חמוציות/ צימוקים מושרים באלכוהול/ פסיפלורה
אופציה נוספת – להכניס לבלילת הגבינה – גרידת מתפוז/ לימון אחד
אופן ההכנה:
מקציפים את החמאה + סוכר, לקצף אחיד אוורירי, מוסיפים ביצים בהדרגה וגם את הווניל – מקפלים לתוך הבלילה את השמנת החמוצה ואז אפשר לקפל פנימה את התוספות.
מורחים את הבלילה על המשטח בתבנית האפייה המרובעת. ומעל הקרם מפוררים את הבצק מהתבנית הקפיצית בשכבת פירורים אחידה.
משאירים את העוגה כשעה בחוץ לספיגת הטעמים ומכניסים למקרר לשעתיים והעוגה מוכנה.